tiistai 20. joulukuuta 2016

Kulttuuria! HAM - Yayoi Kusama


Kulttuuria! HAM - Yayoi Kusama


"Yayoi Kusama tunnetaan erityisesti suurikokoisista tilateoksistaan, joissa katsoja voi tulla osaksi taiteilijan luomaa mielikuvituksellista maailmaa. Niissä peilit ja vesi heijastavat loputtomasti pilkkuja, värejä, kurpitsoja tai palloja. Myös katsoja itse sulautuu osaksi muotojen ja värien loputonta toistoa."

"Yayoi Kusama on ainutlaatuinen taiteilijapersoona, joka on yli kuudenkymmenen vuoden ajan tuonut nykytaiteeseen jatkuvasti jotakin uutta. Häntä on kutsuttu käsitetaiteilijaksi, minimalistiksi, surrealistiksi, pop-taiteilijaksi ja feministitaiteilijaksi. Hänen tuotantonsa kattaa melkeinpä jokaisen kuvataiteen tekniikan ja lajin piirtämisestä maalaamiseen ja kuvanveistoon, tilataiteeseen, performanssiin ja happeningeihin.

Kusaman omintakeinen kuvasto nousee hänen lapsuudestaan asti kokemistaan toistuvista näköharhoista, joissa maailma näyttäytyy pilkkujen ja toistuvien kuvioiden peittämänä, ikään kuin äärettömänä tähtitaivaana. Taiteesta tuli Kusamalle keino antaa muoto näille sisäisille maisemille.
Sisäinen todellisuus, hallusinaatiot, pelot ja pakkomielteet ovat Kusaman taiteen lähtökohtia. Keskeistä hänen taiteessaan on äärettömyys, toisto ja halu sulautua maailmaan."


Lähde: https://www.hamhelsinki.fi/exhibition/yayoi-kusama-in-infinity/









Yayoi Kusama: Häivytyshuone, 2016 (Installaationäkymä).



 
















Yayoi Kusama: Äärettömyyden peilihuone – Elämän ylistys, 2015 (installaationäkymä).


Vision is the art of seeing what is invisible to others. Jonathan Swift
Read more at: https://www.brainyquote.com/quotes/topics/topic_art.html
"Vision is the art of seeing what is impossible to others."
-Jonathan Swift






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti