tiistai 15. marraskuuta 2016

Kulttuuria! Kiasma - Pahan jälkeen




Kulttuuria! Kiasma - Pahan jälkeen


Pitkästä aikaa kulttuuria,
Meeri Koutaniemen ja Arman Alizadin "Pahan jälkeen" -näyttelyyn Helsinkiin.
Näyttely löytyy Kiasmasta 07.10.2016-26.02.2017.




Meeri Koutaniemi (s. 1987) on suomalainen valokuvaaja, toimittaja ja dokumentaristi. Hän keskittyy työssään yhteiskunnallisiin ilmiöihin sekä kysymyksiin identiteetistä. Koutaniemi on työskennellyt noin 50 eri maassa, ja hänet on palkittu työstään lukuisissa kansainvälisisssä kilpailuissa. Näyttelyn tekstit ovat Meeri Koutaniemen.

Pahan jälkeen -näyttelyn henkilöitä ovat happoiskusta selvinneet naiset, ympärileikkausta vastustavat kyläläiset, väkivallasta, sairaudesta tai muusta tragediasta toipuneet.










"Why should we hide our faces? What have we done?"
-Neetu Mahor



 




"When cutting a girl, we cut her future. When educating a girl - we give her future."
-Elisabeth Nkere







"This has always been part of the culture. My daugter will be cut so that they can get married."
-Lemaron Meikuaya














Näyttely herätti paljon ajatuksia: eri kulttuureista ja siitä, miten erilailla eripuolilla palloa eletäänkään. Ihmisen epätoivo ajaa ihmisen välillä käyttäytymään hyvinkin raa'asti.  Ihminen itse loppujen lopuksi rakentaa ympäristönsä, kulttuurinsa ja toimintatapansa. Toisilla on paremmat mahdollisuudet muuttaa olosuhteitaan, niin halutessaan. Surullista kyllä, hyvin pitkälti riippuen siitä mihinpäin maailmaa ja kenen lapseksi on syntynyt. Toisilla ihmisillä on kuitenkin olosuhteistaan huolimatta vahva tahto, uskaltaa ajatella itse.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti