sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kulttuuria - Helsinkipäivä


Kulttuuria - Helsinkipäivä

Vapaapäivä ja junalla Helsinkiin ihmettelemään kesää ja nauttimaan Helsingin tarjoamasta kulttuurista. Jätskiä espan nurmikolla  ja kahvia kauppatorilla lokkien  konsertteja kuunnellen.
Varmat merkit kesästä.
Kamera kaulassa hymy huulilla, auringon lämmittävästä voimasta nautiskellen.













"Avarra maailman kuvaasi"


Ateneumista (
Kaivokatu 2, Helsinki) löytää Kaarina Kaikkosen taidetta, joissa materiaaleina käytetään kierrätettyjä vaatteita. Teoksia pääsee ihailemaan ilman sisäänpääsymaksua.
"Kaikkosen uudet teokset Valon paino (Falling Light) ja Kasvun henki (Blooming Spirit) käsittelevät elämän kannalta aivan keskeistä aihetta eli valoa. Valolla on vahvoja symbolimerkityksiä kautta taiteen historian. Se voidaan liittää paitsi uskontoon ja vuodenaikojen luonnolliseen kiertokulkuun, myös ihmismielen ylä- ja alamäkiin.

Museon sisäpihalla sijaitseva Valon paino ja ulkona Keskuskadun puoleisessa puistikossa sijaitseva Kasvun henki ovat itsenäisiä teoksia, joilla on yhteys toisiinsa. Ulkona oleva teos kurkottaa kohti kevättä, sisäpihalla olevassa installaatiossa on puolestaan häivähdys pimeyttä.

Teosten materiaalina ovat käytetyt paidat, joita Kaikkonen on kerännyt vapaaehtoisilta lahjoittajilta. Lahjoitetuilla paidoilla on oma erityinen kiertokulkunsa, sillä ne syntyvät uudestaan installaatioiden muuttaessa muotoaan. Myös Ateneumin teosten paidat ovat eläneet aikaisemman elämän muun muassa Didrichsenin taidemuseon puistossa vuonna 2015 olleessa teoksessa. Kaikkoselle käytetyt paidat ovat erityisen tärkeä materiaali, sillä jokaisen paidan sisällä on ollut sydän."















Ihana kesäpäivä. Kiitos Helsinki.

Aiemmat Kulttuuria! -blogit:

Vuonna 2016:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti