perjantai 17. huhtikuuta 2015

Pariisi - In colours



Pariisi
In colours

Pääsiäisenä 2015






 

Mur des je t'aime
18. kaupunginosa, metro Abbesses

Jehan Rictus -aukio Montmartren kukkulalla, jonne taiteilijat Frederic Baron ja Claire Kito ovat luoneet seinän (40 neliömetriä), johon on tuhat kertaa kirjoitettu "minä rakastan sinua" 300:lla eri kielellä.
Kaupungista löytyy myös taiteilija joka kirjaa ympäri kaupunkia tekstin: L'amour est mort - rakkaus on kuolemaksi. Pariisista löytyy taiteilijoita ja mielipiteitä.









Lukkosilta, Pont des Arts -silta,
1./6. kaupunginosa, metro Louvre - Rivoli

Ikuista rakkautta symboloiva lukko kiinnitetään sillan kaiteeseen ja avain heitetään Seineen.
Tähän tietenkin liittyy myös intohimoinen suutelu sydämen valitun kanssa, avainta heitettäessä. Trendi on levinnyt Pariisiin aivan viime vuosina, ilmeisemmin turistien myötä. 




Paris je t'aime

Klisee kertoo, että Pariisi on rakkauden kaupunki. Ja onhan se sitä, mutta mitä tarina ei välttämättä kerro, on, että Pariisi on myös suurkaupunki, jonka turistit ovat valloittaneet. Parasta mitä itse Pariisista ilmapiiriltään löysin, oli Montmartre, entinen taiteilijoiden kukkula. Montmartrella pystyi rauhassa pysähtymään cafe latten äärelle, kuuntelemaan katusoittajaa, auringon lämmittäessä huhtikuisessa Pariisissa. Pariisi on suuri, siihen pitää tutustua pala palalta.









Sacre Coeur

Sacre-Couerin basilika (ransk. Basilique du Sacre-Coeur. Pyhän Sydämen basilika)
on Montmartrella. Pariisissa sijaitsevan katolisen kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 1875, mutta saatettiin loppuun vasta vuonna 1914. Kirkko sijaitsee Pariisin korkeimmalla kukkulalla ja näkyysen takia yli koko kaupungin.




Moulin Rouge (ranskaa: punainen mylly) on Pariisissa (Boulevard de Clichyllä) sijaitseva tunnettu kabaree. Siitä on muodostunut ranskalaisen vuosisadan vaihteen pariisilaisen kulttuurielämän ja boheemielämän symboli.







Pariisin metroverkosto oli valtava. Siellä mentiin, siellä eksyttiin ja jälleen taas löydyttiin. Metroverkosto vaati  jo  vanhan suunnistajan suunnistustaitoja.




Eiffel

- 324m korkea torni, jossa pääsee 280m korkeuteen
- Gustave Eiffel:n mukaan nimetty (rakentaja)
- 1889 Pariisin maailman näyttelyä juhlistamaan rakennetust Eiffel-tornista on tullut Pariisin symboli







Kevät... ja Pariisi.









Profite de la vie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti