lauantai 27. joulukuuta 2014

Tampere - Valoviikot valaisevat



Valoviikot valaisevat Tampereen
Maanantaina 22.12.

"Valoviikkojen kunniaksi koko Tampere valaistaan erilaisin valokuvioin keskellä pimeintä talvea. Hevoset, kukat, Muumit ja muut vanhat tutut hahmot kootaan yhteensä 23 000 led-lampusta. Hehkulampuista siirryttiin vuonna 2012 led-lamppuihin, jotka ovat entistä energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä.
Vuonna 2014 kuvioita on ympäri keskustaa yhteensä 113 kappaletta, ja niiden paloaika on noin 920 tuntia, Samaan aikaan  perinteisten valokuvioiden kanssa syttyy myös valogalleria, johon kuuluu yhteensä 35 kohdetta keskustan länsipuolella."

Lähde: http://www.valoviikot.fi/

Tampereella joulun aikana: joulutori ja tulitaiteilija.






"Tampereen valoviikot täyttää 50 vuotta ja sen kunniaksi Tampere aikoo hävittää vuodesta 1966 lähtien kaupunkilaisia ilahduttaneet jouluvalot. Tutut hahmot - Aku Ankka, nallet, muumit, hevoset ym. - ovat syttyneet marraskuun pimeydessä antamaan valoa ja hyvää mieltä niin lapsille kuin aikuisille. Kaupunginjohtaja Erkki Lindfors ihastui 1960-luvulla Saksan Essenissä jouluvaloihin ja Essenin kaupunki lahjoitti Tampereelle ensimmäiset valaisevat hahmot. 

Tampereella on tehty päätös, jonka mukaan tutut jouluvalot palavat nyt viimeistä kertaa. Ensi vuodesta lähtien muutamat seiniin heijastettavat valokuviot korvaavat perinteiset valohahmot. Tampereella ollaan siis hävittämässä kappale merkityksellistä historiaa. Reilun kuukauden palavat valot kuluttavat tietysti sähköä, mutta todennäköisesti lasku ei ole ylitsepääsemättömän suuri. Ja, voiko kaikkea mitata rahalla?"

Lähde: 
http://www.adressit.com/tampereen_jouluvalot_sailytettava








"There are two ways of spreading light: to be the candle or the mirror that reflects it."
-Edith Warton

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti